Kako analizirati NFT z orodji in določiti njihovo prihodnost?

 V nasprotju s splošnim prepričanjem tehnologija veriženja blokov ni povezana le s kriptovalutami, temveč s številnimi drugimi možnostmi, med katerimi je tudi NFT. Ta rastoči sektor hitro postaja eden največjih trgov v industriji veriženja blokov. Ker trg NFT še naprej raste, se povečuje potreba po orodjih za NFT, saj vse več vlagateljev poskuša najti naslednje najboljše nekriptovalutno premoženje.


Čeprav so prednosti NFT postale očitne v zadnjih dveh letih, ta trg mnogi štejejo za mehurček, naložbe v njegov prostor pa so lahko za novince zastrašujoče. Kot tudi dejstvo, da vedno obstajajo prevaranti z zlonamernimi nameni (tako kot v katerem koli drugem sektorju). Ni treba posebej poudarjati, da je pri trgovanju z NFT ključnega pomena imeti ustrezna orodja za sprejemanje naložbenih odločitev. Zato začnimo raziskovati orodja za analizo NFT.

Ne glede na to, ali ste novinec na področju NFT ali že imate svojo zbirko na trgu, vam bodo orodja za analizo NFT pomagala oceniti razpoložljivost in redkost določenih sredstev ter zagotovila podrobnosti za usmerjanje vaše naložbene strategije. S tem bomo začeli v tem članku.


Kaj je NFT?

Žeton NFT (Non-Fungible Token) pomeni žeton, ki ga ni mogoče zamenjati. So digitalno premoženje ali opisani kot vrsta digitalnega potrdila, ki predstavlja najrazličnejše neopredmetene in oprijemljive predmete. To vključuje digitalno umetnost, glasbo, slike, virtualne nepremičnine, razglednice, videoposnetke in drugo. Ni jih mogoče reproducirati ali izenačiti z nobenim sredstvom, ki jim je podobno, in sicer iz razloga, ker so vsa nezamenljiva žetonska sredstva edinstvena sama po sebi.

Edinstvenost NFT je tista, ki ustvarja njihovo redkost in s tem povečuje njihovo vrednost. Ko kupite NFT, se lastništvo prenese na vas, čeprav ustvarjalec prejme licenčnino, kadar koli je njegovo delo prodano. Za razliko od običajnih kriptovalut, kot sta bitcoin in ethereum, ki so zamenljive in ohranijo svojo standardno vrednost tudi po zamenjavi, NFT ni mogoče neposredno zamenjati med seboj. Njihovo lastništvo je mogoče enostavno preveriti, s čimer je za vedno odpravljena potreba po preverjanju s strani tretjih oseb.

Preden se poglobimo v orodja za analizo NFT, si na kratko oglejmo zgodovino NFT.


Kratka zgodovina NFT

Začetki NFT segajo do barvnih kovancev, ki so bili izdani v verigi blokov Bitcoin v letih 2012-2013. Ti barvni kovanci so predstavljali resnično premoženje - umetnine ali nepremičnine - in so se uporabljali za dokazovanje lastništva tega premoženja. Leta 2017 sta kriptožetone na verigi blokov Ethereum ameriškega studia Larva Lab izdala John Watkinson in Matt Hall. Pri tem se ni ustavilo, istega leta je še en imenovani projekt pritegnil naložbo v višini 12,5 milijona dolarjev.

Po teh dogodkih je leta 2021 prišlo do nenadne rasti NFT, saj se je vse več ljudi začelo zanimati za digitalno umetnost in z njo povezane prednosti. Najdražji NFT je Beeplov projekt "Everydays: Prvi 5000 dni", ki je bil 11. marca 2021 na dražbi prodan za več kot 69 milijonov dolarjev.

Trend NFT je ustvarjalcem odprl nove možnosti, saj jim omogoča, da svojo umetnost prodajajo po vsem svetu in za svoje delo še vedno prejemajo avtorske honorarje. Dober primer je berlinska galerija Net Art Gallery, kjer so lahko kupci pokazali svojo hvaležnost tako, da so podprli umetnika in galerijo. Pripoved NFT ljudem omogoča, da ustvarijo trg za skoraj vse s sledljivimi dokazi, zgodovina njihovega lastništva pa je preverjena.


Ključne značilnosti sistema NFT:

Digitalno premoženje: Predstavljajo ga digitalni zbirateljski predmeti, kot so slike, umetniška dela, glasba, nepremičnine, igre itd., s pristnim potrdilom, podprtim s tehnologijo veriženja blokov, ki dokazuje lastništvo.

Edinstvenost: Ni ga mogoče ponarediti.

Menjava: lahko ga prodate drugim za plačilo, pri čemer za plačilo uporabite kriptovalute.


Najboljša orodja za analizo NFT, na katera morate biti pozorni

Glede na poročilo analitikov podjetja DappRader je trg NFT v tretjem četrtletju leta 2021 zabeležil 10,7 milijarde dolarjev obsega trgovanja, kar je 704-odstotno povečanje v primerjavi s prejšnjim četrtletjem, omrežje Ethereum pa je predstavljalo več kot 77 % obsega trgovanja z NFT. Z orodji za analizo NFT lahko vlagatelji zdaj prepoznajo edinstvena sredstva.

Glede na število orodij NFT, ki so danes na voljo, jih lahko pred sprejetjem naložbene odločitve ocenite in pregledate. S pomočjo ustreznih orodij lahko najdete dobre projekte NFT, ki bodo v bližnji prihodnosti vredni bogastvo.

Brez posebnega vrstnega reda smo zbrali več orodij NFT, ki vam bodo pomagala pri iskanju novih projektov NFT, v katere lahko investirate. Imajo pomembno vlogo pri skrbnem pregledu, saj vas lahko nepravilni podatki zapletejo v goljufiv projekt. Pomagala vam bodo tudi pri prepoznavanju redkosti pri NFT, virih novic in mestih trgovanja.


Icy.tools

Analitično orodje icy tools je skoraj tako kot Nansen. Platforma je namenjena predvsem za NFT in lahko kupite tedensko karto ali pa kupite NFT ICY Founders Club (ki lastnikom omogoča doživljenjski dostop in ga je mogoče prodati na OpenSea). Brezplačni uporabniki lahko vidijo, kaj počnejo, vendar se morate za uporabo vseh funkcij naročiti ali imeti klub ustanoviteljev NFT Founders Club.

Klub ustanoviteljev ICY NFT ima zbirko 1 700 članskih kartic, od katerih jih 1 649 kupcem zgodnjega dostopa omogoča doživljenjski dostop, 51 pa je rezerviranih za promocije in darila v prihodnosti. Njegov strežnik Discord je dragocen vir za ljudi, ki uporabljajo orodje icytools, in tisti, ki imajo žeton, bodo imeli dostop do kanalov Kluba ustanoviteljev. Ko se s strežnikom povežete z denarnico, v kateri je vaša članska izkaznica, vam bo dostop omogočen samodejno. Druga pomembna podrobnost je, da strežnik uporablja Collab.land, priročen sistem za upravljanje skupnosti s žetoni, ki je namenjen vsem, ki lahko ustvarijo orodja za upravljanje svoje skupnosti.


Rarity.tools

Rarity Tools je dobro znano orodje NFT za ustvarjalce. Platforma Rarity.tools uporablja edinstveno in poenostavljeno metodo razvrščanja posameznih NFT, ki omogoča enostavno ugotavljanje, kako redek je določen NFT.

Da bi dobili splošno redkost NFT, se ocene redkosti seštejejo in določi se, kateri NFT bo imel najvišjo uvrstitev. Navdušenci nad NFT lahko na platformi enostavno primerjajo relativno vrednost različnih NFT, kar olajša izmenjavo in trgovanje z NFT. Nekateri od najboljših projektov NFT za orodja redkosti so Mars Wars, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Hashmasks itd.

Poleg tega lahko orodje rarity.tools uporabljate za shranjevanje predmetov NFT iz iste zbirke, sledenje novim posodobitvam in dodajanje novih funkcij platformi. Platforma ima tudi funkcionalnost, ki omogoča razvrščanje po kategorijah funkcij, kar vam omogoča nov pogled na stvari. Druge edinstvene funkcije, kot so estetika in mešanice kakovosti, lahko pripomorejo k temu, da so predmeti NFT še bolj dragoceni. V vsakem primeru ne vlagajte v NFT samo zaradi edinstvenih funkcij.


OpenSea

OpenSea je največja in najbolj znana tržnica NFT, ki sta jo ustanovila Alex Atallah in Devin Finzer. Uporablja se za nakup, prodajo in trgovanje z NFT, digitalnim premoženjem, virtualnimi zbirateljskimi predmeti itd. Platforma presega zbirateljske predmete in je postala tržnica za digitalna sredstva, kot so igralni predmeti, glasba, domenska imena in drugo.

OpenSea ima enostaven vmesnik za uporabo, ki novincem olajša navigacijo po platformi, ustvarjanje NFT in trgovanje. Ker gre za največjo platformo, je bilo na seznamu veliko goljufivih NFT, platforma pa upa, da bo z nedavno uvedenimi ukrepi to težavo odpravila. Čeprav lahko ti ukrepi pomagajo omejiti goljufive nakupe NFT, žrtve goljufivih izdelkov še vedno ne bodo mogle izterjati svojega premoženja, saj je tržnica decentralizirana. Zato se pred vlaganjem v katero koli platformo NFT prepričajte, da ste opravili ustrezno skrbnost.

Opensea je za lažji dostop na voljo na mobilnih napravah, ponuja pa tudi koristno vsebino, vključno z nasveti, kako se izogniti goljufijam in ostati varen v decentraliziranem omrežju.


Nansen

Nansen je odlično analitično orodje, ki se uporablja za analizo milijard podatkovnih točk verige, oznak denarnic in predmetov, povezanih s kriptovalutami, da bi zagotovil vse informacije, ki bi jih lahko želel vsak vlagatelj v kriptovalute/NFT. Platforma ima razdelek, namenjen NFT, ki se uporablja za primerjavo dejavnosti, portfelja in strategij.

Nansen uporabljajo resni trgovci z NFT in ponuja najobsežnejšo analizo trga NFT, osredotočeno na posamezne denarnice, z edinstvenim razumevanjem gibanja trga NFT. Začetnikom zbirateljem NFT se bo zdela količina podatkov preobsežna, izkušeni zbiratelji/trgovci z NFT pa bodo na dosegu roke našli zanimivo količino koristnih informacij.


CryptoSlam

Platforma CryptoSlam je še eno analitično orodje, ki trgovcem pomaga pri sprejemanju odločitev o tem, v katero zbirko naj vlagajo. S prikazom pomembnih podatkov o prodaji NFT, vključno z obsegom prodaje, številom transakcij, lastniki in prihajajočimi ponastavitvami NFT, lahko uporabniki sprejemajo najustreznejše naložbene odločitve. Ena od najbolj opaznih funkcij platforme je dnevna zbirka NFT, ki se spremlja po obsegu. Najbolje prodajane zbirke si lahko ogledate v različnih časovnih okvirih: 24 ur, 7 dni, 30 dni ali ves čas.

Platforma trgovcem poenostavi delo, saj zagotavlja enoten pogled na vse najbolje prodajane NFT za vsak dan, ki se dnevno spreminja, saj se podatki obdelujejo iz OpenSea in več deset drugih platform za trgovanje z NFT. Proučevanje podatkov o prodaji je za trgovce pomembno, zlasti kadar nameravajo ugotoviti, ali kupujejo na vrhuncu ali padcu oziroma ali je bila zbirka v trendu upadanja ali naraščanja.


Splošna vprašanja, ki si jih morate zastaviti, preden začnete vlagati v NFT

Čeprav je treba pri naložbi v projekt NFT upoštevati več dejavnikov, so lahko ta vprašanja odličen način za ugotavljanje zanesljivosti projekta.

Koliko zbirateljskih predmetov NFT je na voljo?

Na kateri tržnici je uvrščen NFT?

Ali imajo račun na Twitterju, Discordu, YouTubu ali drugih platformah NFT, kjer navdušenci preživljajo svoj čas?

Ali ima ustvarjalec ali umetnik skupnost, ali je ta močna in kje jih je mogoče najti?


Zaključek

Glavni razlog za uporabo orodij za analizo NFT je pomoč pri omejevanju števila goljufij na glavnih platformah za trgovanje. Vlaganje v NFT je lahko zamudno, nekoliko tvegano in skoraj nemogoče, če ne preživite več ur na platformah družbenih medijev in platformah za trgovanje z NFT ter si ogledate milijon NFT, ki so na voljo.

Vendar pa lahko z orodji za analizo opravite natančne raziskave, s čimer prihranite čas, trud in denar. Poleg tega vam lahko, odvisno od tega, kaj želite od NFT, analitična orodja pomagajo pri izbiri med različnimi možnostmi, pri čemer preglasijo ves hrup in razburjenje večine projektov na platformah družbenih medijev ter vam zagotovijo le dejstva in številke, ki vam pomagajo pri krmarjenju in sprejemanju naložbenih odločitev.

Ste že uporabili katero od teh orodij? Ali katero koli drugo? Pišite v komentarjih.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

NAKUP NFT